Vegomeny för hela veckan
Mer än en vecka av det nya året har passerat. Visst känns det tungt att behöva stiga upp i gryningen till en kall och mörk vardag med skola och jobb. Litet ljus i mörkret är ju ändå att vi slipper fundera ut vad det blir till middag. Det har vi bestämt förra året! Veckans vegomeny kommer här.
Vegomeny
Måndag: Friterad tofu med kokt potatis, gröna ärtor och dill cremé fraîche. Ett nytt recept från bästa sidan för vegansk mat: jävligt gött.
Tisdag: Nudel-wok. Snabbt och enkelt. Några paket nudlar, morötter, lök, sugarsnaps och avokado. Kryddat med ingefära, chili och vitlök.
Onsdag: Grön ärtsoppa och macka. Onsdag betyder soppa. Soppan går under populärnamnet Hulkensoppa. Vitt vin, schalottenlök och små gröna ärtor. Grönsaksbuljong och en skvätt grädde.
Torsdag: Dinkelsallad. Om man inte ätit kall hel Dinkel så är det en upplevelse. Sjukt gott som pålägg på kvällsmacka tillsammans med soltorkade tomater i olja och finhackad rödlök. Eller som här i en sallad. Kokt kall dinkel, fetaost, rödlök, sugarsnaps och avokado. Toppat med dijon-vinegrette.
Fredag: Halloumi-burgare. Fredagar ska kännas lite festliga så att man vet vad som väntar kommande helg. Hamburgare tillhör tillsammans med taco och pizza barndomens heliga treenighet.
Lördagslunch: Bovetepannkaka, galette med chevré, rucculla och honung. Vi har en galettepanna men går ju att göra i vanlig stekpannaockså. Fast då blir de lite mindre.
Lördagsmiddag: Vegetarisk afton. Klassiker från tiden när vi precis började äta lite mer vegetariskt. Grunden är sötpotatisklyftor som körts i ugnen tills de nästa smälter med en hemmaslagen bea.
Söndagslunch: Köttfärssåsmacka ”Patty-melt” enligt uppgift Hemminways favorit men i vegetarisk tappning. Vegofärssås, karamelliserad lök och ohemula mängder riven gruyere-ost.
Söndagsmiddag: Kantarellpasta med vitlök och persilja.
0 kommentarer