Bananbröd – ljuvligt gott och saftigt
28 oktober, 2018
Kategori:
Bananbröd – så gott till frukost. Med lite jordnötssmör på toppen och några flingor havssalt. Passar också perfekt i matsäcken till utflykter, om det nu blir något kvar vill säga.
Vi provade Sofia Woods recept och det får verkligen full poäng.
Bananbröd
Du behöver:
- 100 g rumsvarmt smör
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 5 ekologiska bananer
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tak vaniljpulver
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smöra och mjöla en kakform.
- Skala och mosa fyra bananer.
- Vispa smör och socker poröst med elvisp.
- Vispa först ned äggen och sen de mosade bananerna.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör till en slät smet och häll ned i formen.
- Skala och dela en banan på längden, lägg ovanpå smeten.
- Grädda i mitten av ugnen ca 40 min, till brödet är gyllene.
- Låt svalna och skär i skivor.
Vi älskar kombinationen av fika och mellis. Lite salt, lite sött och lite extra mättande. Brödet håller sig saftigt länge vilket gör det perfekt att spara och ha i matsäcken senare i veckan. Vi bakar alltid med ekologiska ingredienser, här känns det extra viktigt med bananerna, dels utifrån alla bekämpningsmedel som används och framför allt för den goda smakens skull.
0 kommentarer