Bananbröd – ljuvligt gott och saftigt

28 oktober, 2018
Kategori:
bananbröd

Bananbröd – så gott till frukost. Med lite jordnötssmör på toppen och några flingor havssalt. Passar också perfekt i matsäcken till utflykter, om det nu blir något kvar vill säga.

Vi provade Sofia Woods recept och det får verkligen full poäng.

Bananbröd

Du behöver:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 5 ekologiska bananer
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tak vaniljpulver

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra och mjöla en kakform.
  3. Skala och mosa fyra bananer.
  4. Vispa smör och socker poröst med elvisp.
  5. Vispa först ned äggen och sen de mosade bananerna.
  6. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör till en slät smet och häll ned i formen.
  7. Skala och dela en banan på längden, lägg ovanpå smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min, till brödet är gyllene.
  9. Låt svalna och skär i skivor.

bananbröd

Vi älskar kombinationen av fika och mellis. Lite salt, lite sött och lite extra mättande. Brödet håller sig saftigt länge vilket gör det perfekt att spara och ha i matsäcken senare i veckan. Vi bakar alltid med ekologiska ingredienser, här känns det extra viktigt med bananerna, dels utifrån alla bekämpningsmedel som används och framför allt för den goda smakens skull.

Bina är invintrade
Prenumerera på oss!