Morotsmuffins – ljuvligt goda!

28 februari, 2018
Kategori:
morotsmuffins

Morotsmuffins, ljuvligt goda! Perfekt fika efter en snöig tur i pulkabacken eller efter dagens skottning i snökaoset.

Snön viner utanför och vi har någon slags vabsportlovsvecka, mysigt att få rå om varandra och kura ihop sig under en filt. Kamin och kakelugn går varma för det är ganska så svinkallt här hemma, särskilt på golven. Efter ett litet fyspass i form av skottning gick vi in och bakade morotsmuffins – så himla gott! Har ni provat detta recept? Om inte så gör’t. Vi använda Leila Lindholms recept på morotskaka, men istället för att göra en stor kaka använde vi små muffinsformar och det blev superbra. Små och naggande goda.

Morotsmuffins
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter

Cream cheese frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost

Gör såhär

  •  Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda alla torra ingredienser och vänd ned i äggsmeten.
  • Blanda i solrosolja och morötter.
  • Häll smeten i muffinsformar. Tänk på att smöra och bröa om du använder en muffinsform i plåt.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  • Låt svalna.
  • Vispa alla ingredienser till frostingen.
  • Bred frostingen över muffinsarna.

morotsmuffins02

Mackor till lunch
Bord i koppar och betong