Rabarberpaj med jordgubbar och ingefära

21 maj, 2018
Kategori:
Rabarberpaj

Rabarberpaj är en av de saker som vi älskar mest med försommaren, vi gör såklart Leila Lindholms recept med extra allt och toppar med vaniljvisp.

Rabarber

Helgen har varit full av vårfix, vi har varit på plantskolan och köpt dahlior, sippor och lobelia, flyttat växter i rabatten och druckit kylda drycker medan maten legat på grillen och Bob Dylan skränat i stereon – helt klart en toppenhelg. Ingrid som snart fyller 5 år har kommit på att hon ska vara med i årets sockerbagare när hon har ålder inne, så nu är det bakträning varje helg. Rabarbern har stått och svajat i grannarnas trädgård alldeles för länge, så vi tog en tur och tjuvade ett knippe, våra jordgubbar är fortfarande i blomningsfasen så det fick bli fynd från frysen.

Rabarberpaj

Du behöver

Smuldeg:

  • 250 gram smör
  • 1,5 dl rårösocker
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1,5 dl havregryn
  • 2,5 dl vetemjöl

Rabarberfyllning:

  • 5 rabarberstjälkar
  • 300 gram frysta jordgubbar
  • syltad ingefära efter smak
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk maizena

Vaniljvisp

Gör så här

  1. Tärna smöret och knåda ihop med övriga ingredienser till smuldegen.
  2. Hacka rabarber, jordgubbar och ingefära. Vi kokade färsk hackad ingefära i sockerlag, men det är ju smidigt att köpa färdig på burk.
  3. Lägg ner det hackade i en smörad form och strö över socker och maizena. Vänd om så att allt fördelas jämnt.
  4. Smula degen över rabarberblandningen och hyvla för säkerhets skull lite extra smör på toppen.
  5. Grädda på 200 grader tills pajen är gyllenbrun.
  6. Vispa vaniljvispen väl. Ät pajen som att det vore din sista måltid.

Rabarber

 

 

 

 

Isbitar med blommor
Spaljé - för klättrande växter