Flädersaft med mynta – sött, friskt och läskande!
25 juni, 2018
Kategori:
Flädersaft med mynta – sött, friskt och läskande!
Sommarens tillverkning av flädersaft har börjat, i år med en ny smaksättning – lime och mynta. Så himla gott, en blandning av svensk sommar och läskande mojitos från Karibien.
Flädersaft med mynta
Recept 5 liter saft
50 blomklasar fläderblommor
2 st citroner
2 st lime
5 kvistar mynta
90 g citronsyra
3 kg socker
4 l vatten
Gör såhär
- Skär citron och lime i skivor.
- Lägg blomklasar, citron- och limeskivor, mynta och citronsyra om vartannat i en stor bunke eller kastrull.
- Koka upp vattnet och häll i socker så att det löses.
- Häll det kokande sockervattnet över blommor, citron, lime och mynta. Låt svalna.
- Låt stå i kylskåp 3 dygn.
- Sila saften, gärna genom en handduk för att slippa små bladlöss.
- Häll upp på flaskor.
Saften bör förvaras kallt i kylskåp eller frysas. Om man vill ha en saft med längre hållbarhetstid bör man pastörisera saften och sedan hälla upp den på flaskor. Då håller den sig länge i skafferiet.
0 kommentarer