Löjromschips – bästa tilltugget

26 december, 2019
Kategori:
Löjromschips

Godaste snackset i alla kategorier är utan tvekan löjromschips. Detta tilltugg ger en explosion av gudomliga smaker och en sjukt najs textur – det blir liksom aldrig fel med löjromschips.

Vårt favoritsnacks är löjromschips eller brommanachos som vi kallar dem. Passa alldeles utmärkt till jul, nyåer eller en helt vanlig fredagkväll, vi kör det så ofta vi kan. Lätt som en plätt och för att vara ett sjukt exklusivt snacks är det ganska prisvärt, så här gör du:

Löjromschips

Du behöver:

  • 150 g Parmesanchips
  • 80 g löjrom
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • 1 knippe dill

Gör så här:

  1. Strö ut chipsen på ett stort fat.
  2. Häll löjrom och creme fraiche i spritspåsar.
  3. Spritsa först creme fraiche och sen löjrom i valfritt mönster.
  4. Strö äver den finhackade rödlöken och garnera med dill.

Löjromschips

Bara några dagar kvar till nyårsafton. Vi kommer garanterat göra löjromschips till nyårsmiddagen, säkert en löjromstoast också och sen en riktigt god köttbit, eller så blir det något gott vegetariskt, nä nu måste vi börja planera på riktigt, men löjrommen är i alla fall redan inköpt!

Löjromschips

Vi känner att vi klarat av julen riktigt fint i år, mängder med god mat, sött godis och fylliga viner. I morgon åker granen ut och vi packar väskorna för rekreation i fjällen. I år blir det Kläppen, vi har inte varit där förut men har hört att det är barnvänligt och att de har en alldeles utomordentligt god Irish coffe i toppstugan. Nyår i fjällen med snö, skidor och fina vänner – det bara pirrar i hela kroppen.

Syltkakor - småkakornas klassiker nummer ett
Ingefärskola med havssalt