Mjölksyrade grönsaker – gott och enkelt att göra själv
Mjölksyrade grönsaker är bland det godaste vi vet. Morötter, lök och bönor är favoriterna och de som hamnade i brukarna i år. Vi köpte ekologiska grönsaker i Järna, härligt att få välja bland nyskördade och närodlade läckerheter.
Inläggningen smaksätts med pepparrot, senapsfrön och dillkronor, höstiga och goda smaker tillsammans. Det blev åtta stora burkar, om vi äter varsamt kanske det räcker till nästa sommar. Burkarna håller sig länge i ett svalt skafferi eller kylskåp.
Receptet hittar ni här: Mjölksyrade grönsaker
Burkarna uppradade på hyllan, en fröjd att fylla förrådet med mjölksyrade grönsaker inför höst och vinter. De trivs bäst på en mörk och sval plats, så dessa godingar ska få åka ner i källaren för att varsamt plockas fram och njutas en efter en.
0 kommentarer