Äntligen ljusare tider – belysning över köksbordet

28 januari, 2019
svenska armaturer

Vi har nu bott i vårt hus i lite mer än fem år. Första kvällen vi hade flyttat in hängde vi upp en provisorisk glödlampa över köksbordet, en trasslig sladd med en naken liten glödlampa i. Den har hängt kvar där sedan dess. Svårt att hitta en lampa som man verkligen tycker om och som passar både hus och kök. Nästan alla lampor som vi har här hemma är fyndade eller förvärvade på loppisar, vintagebutiker eller på blocket. En lampa med patina, en historia och en stil som passar vårt 20-tals hus är viktiga grejer. Opalglas i kombination med mässing och teak gör en ju knäsvag. En belysningsarmatur över köksbordet har dock lyst med sin frånvaro, ända tills nu.

svenska armaturer

Svenska armaturer är en fantastiskt butik i midsommarkranen som säljer svenska och italienska belysningsarmaturer från 1920-1970 talet. Erik som äger butiken och skapar dessa underbara belysningsarmaturer renoverar både original och tillverkar nytt i gammal stil. Vår lampa är en sputnik, gjord av nytillverkade italienska metalldelar med kupor i blankt opalglas, drömmen! Känns fint att få ha längtat efter den rätta lampan och inte köpt något hastigt och nytt, utan nöjt sig med den nakna lilla glödlampan ovan köksbordet till den här skönheten fick flytta in.

svenska armaturerKänns fint att renoveringen av köket börjar bli klar efter fem år av pågående renovering. Vi har några saker som återstår, golvsocklar under bänkstommarna saknas, ett högskåp ska flyttas och så ska vi sätta in en ölkran, men sen kommer det äntligen vara färdig. Fast man vet ju aldrig, någonstans så blir man ju aldrig riktigt klar med renovering när man gör det själv!

Chiapudding med hallon och blåbär
Vedförvaring - snickra en fin vedhylla