Chiapudding med hallon och blåbär

1 februari, 2019
Kategori:
chiapudding med blåbär och hallon

Chiapudding med hallon och blåbär – gott, nyttigt och mättande till frukost eller mellanmål.

Förra veckan avslutades med en långhelg i Dalarna. Skidåkning på dagarna, bastubad på kvällarna och en hel del med mat och dryck där i mellan. Så här i början av året får man lätt lite infall att starta ett nytt och hälsosammare liv, så är det i alla fall för oss. Vi har därför en tradition med att köra vegetariskt i januari, lite har vi fuskat men i det stora hela har det gått fantastiskt bra. En lyxig helgfrukost, när salami, skinka och leverpastej inte är aktuellt, kan med fördel kompletteras med en chiapudding. Gott, nyttigt och vegetariskt.

Den här goda chiapuddingen brukar vi göra i ordning kvällen före och den håller någon dag i kylskåpet. Supergott tillsammans med hallon och blåbär! En klick chiapudding är också supergott att ha i sin smoothie-bowl. Det gör smoothien extra mättande och god.

Chiapudding med blåbär och hallon

Du behöver:

  • 3 msk chiafrön
  • 2 dl växtmjölk tex. kokosmjölk eller havremjölk
  • 1 krm vaniljpulver

Gör såhär:

  1. Blanda chiafrön, mjölk och vaniljpulver, i ett glas eller i en burk med lock.
  2. Rör runt igen efter en stund så alla frön blandas väl.
  3. Låt stå i kylskåp över natten.
  4. Toppa med dina favoritbär, nötter eller frukt.

 

En liten burk med lock gör den här chiapuddingen perfekt att stoppa ned i väskan och äta efter träningen eller som matsäck på utflykten.

Öl med smak av mango - hembryggeriet puttrar vidare
Äntligen ljusare tider - belysning över köksbordet