Anslagstavla – Snickra din egen

1 november, 2019
Kategori:

Snickra din egen anslagstavla. Enkel, snygg och praktisk. Plywood, krokar och klämmor, ett lädersnöre och några skruvar är allt som behövs.

Nu är det dags att vi blir lite strukturerade, slutar med att börja varje morgon med att leta efter nycklar och inpasseringskort , aldrig fundera över vart vi lagt de där teaterbiljetterna och fram för allt försöka bli lite mer närvarande. Vi har snickrat en anslagstavla och skrivit en liten beskrivning om det, känns som en sjukt bra start.

Klart vi har haft en anslagstavla förut, eller flera stycken. En på kylskåpet med magneter, en vid skruven i hallen där vi brukar hänga upp nycklar, inbjudningskort och räkningar och förstås ovanpå fläkten i köket där det mesta brukar hamna, so far so good. Problemet brukar komma först när man behöver det där pappret eller räkningen som man inte riktigt mindes vart man lagt. Den nya anslagstavlan behöver alltså vara som en kombination av alla tidigare anslagstavlor: en plats för skyltning av barnens teckningar, ett ställe där vi kan ha nycklar och inpasseringskort och med en funktion att samla en himmelskt massa räkningar.

Anslagstavla

50 x 70 cm känns som en rimligt storlek på en anslagstavla. Framsidan gjorde vi i 4 mm plywood för en nätt och anspråkslös känsla. För att kunna fästa krockar och klämmor behövs en något tjockare skiva att skruva i bakom. För detta kapade vi en 12 mm plywood i måtten 40×50 cm och skruvade fast framsidan på.

Sen var det det där med att få anslagstavlan att svälja massa saker. Fyra hyfsat stora krokar klarar vårt hushålls nyckelarsenal en så länge. En stor klämma för veckoplaneringsschemat, sjukt smidigt att kunna planera varje vecka och kul att spara som en något spartansk dagbok. Fem små klämmor för: barnens teckningar, räkningar, skollappar och kärleksbrev.  Inte mycket som inte ryms i denna skönhet.

Återstår att se huruvida anslagstavlan får oss att styra upp våra liv, men visst känns det lovande.

En underbar höst börjar så sakteliga övergå i tidig vinter, bilens fönster skall skrapas, sista löven krattas ihop och den första glöggen provsmakas. Vi ser så mycket fram emot den här tiden fram till jul när man får vara hemma framför brasan och laga mat, tälja och vara huslig. Puss och kram.

Egenodlad humle - godaste ölen
Odlingar i hela fönstret