Odlingar i hela fönstret

8 april, 2019
Kategori:

Äntligen är odlingssäsongen igång! I helgen har vi sått både röd solhatt och tomater. Pumpa och chili frodas redan gröna i fönstret, en skir och längtansfull grönska lutar sig mot solljuset. Vi längtar efter att få plantera ut i odlingslandet men än är det några veckor kvar. Så vi sår på inne på fönsterbrädorna. Man vill ju gärna maxa solplatserna och ha odlingar i hela fönstret.

Vi har några olika modeller på odlingshyllor,  så smarta för att få plats med alla sådder på höjden. Hela fönstret kan fyllas, likas smart som vackert. En favorit är den här.

Två odlingshyllor – med plats för odlingar i hela fönstret

En hängande odlingshylla som enkelt fästs med krokar i fönstersmygen. Med denna smarta hylla får du plats med odlingar i hela fönstret.

Bygg en hängande odlingshylla

En annan kär vän är den här stadiga odlingshyllan. Som kläms fast inuti fönstret. Även den med plats för alla vårens nya odlingar.

Bygg din egen odlingshylla – det är lätt

Förra året var vi nästan för tidiga med våra försådder inomhus, de hann nästan sloka ihop innan frosten gett sig av och vi kunde plantera ut i trädgården. I år ska vi försöka oss på att så lite mer direkt i friland. Planer finns också för ett liten växt-skjul som vi tänker bygga av gamla fönster. Kan nog bli riktigt bra för både gurka och tomat.

Nu väntar en härlig arbetsvecka innan vi åter tar en ännu härligare helg när vi ska ta fram dahliaknölarna och plantera ännu mer fröer. Om tiden räcker kanske vi hinner påbörja anläggningen av en blomsteräng som vi skall ha utanför huset. Våren är här och med den åter livet!

Anslagstavla - Snickra din egen
Att renovera ett kök