Ett bad i trädgården

6 juli, 2020
Kategori:

Vi har skapat ett bad i trädgården – av världens finaste badkar, några krukor och en bambustege för att hänga badattiraljer på – nu är sommaren säkrad.

Det blir inte så många långa resor i sommar, vi kommer mest hålla oss hemmavid med kortare avstickare i närheten. Vi har börjat med en kort tur till Yasuragi, så himla vackert, genomtänkt och underbart för både kropp och själ. Vi lyckades pricka in när det var Yassuragi kids så att hela familjen kunde följa med. Utöver alla fantastiska bad och bastuar finns där en av våra favoritträdgårdar. Så inspirerande att vi på stört beslöt att köra grus i stället för gatusten nu när vi fixar i trädgården här hemma.

Varma källor vill man också ha hemma, men att bygga det i år mäktar vi inte med. Så det får bli något enklare. Vi har hittat ett helt fantastiskt försinkat badkar i en inredningsbutik. Zinkfärgat på insidan och drömmigt rosa på utsidan. Badkaret är bättre begagnat och kommer ursprungligen från Ungern där det tjänstgjort som tvagningskar på 50-talet.

ett bad i trädgården

Ett bad i trädgården

Helt perfekt på vår lite för stora altan på 65 kvadrat med en avskärmning som blir nästan som ett  rum. Ett eget hörn för varma bad och rekreation. Ett bad i trädgården inramat av vår schersmin, syren och en stor kruka lavendel. När skymningen faller fyller vi upp badet och lägger en bukett som vi plockat i trädgården med rosor, lavendel och eukalyptus. Så fantastiskt, doftande och rogivande.

Efter att sökt i lite olika inredningsbutiker gjorde vi storfynd på vår lokala ICA. Bambustege, ryggborste och snörtvål är ju givna som inredningsdetaljer men också praktiska redskap i själva tvagningsprocessen.

ett bad i trädgården

Så smyger man lite försiktigt ut i julinatten när barnen har somnat med en kall öl i ena handen och en handduk i andra. Man känner sig som Tom Cruise i Den sista samurajen när man andaktsfullt blir ett med sommarnatten och tyst mumlar – No mind, innan man stilla sjunker ned i det ljumna vattnet.

ett bad i trädgården

Om en vecka är det dags för semester, hur kommer det att bli? Hur bra som helst tror vi. Vi har fixat med trädgården på framsidan som tokar hela våren. Ny grind, grusgång och kantstenar. Både Hortensia och Dahlia i överflöd. Och så har vi fixat ett bad i trädgården. Så den här semestern kommer vi komma ned riktigt i varv, vi kommer smyga fram i våra morgonrockar från Yasuragi och bara andas.

ett bad i trädgården

 

Vinbärssylt - gott till allt
Fläder i blom - saft med mynta och lime