Fröknäcke – det godaste!
5 april, 2018
Kategori:
Vårt godaste fröknäcke – receptet kommer här. Knaprigt och sprött, ljuvligt gott och superenkelt att baka. En favorit som bakas ofta här hemma.
Fröknäcke
Du behöver – till en plåt
- 1/2 dl linfrön, blötlägges någon timme innan baket.
- 1 dl vatten, att blötlägga linfröna med.
- 1/2 dl skalade sesamfrön
- 1/2 dl pumpakärnor
- 3/4 dl solroskärnor
- 1 dl majsmjöl
- 1/2 dl olivolja
- flingsalt, några nypor.
Gör såhär
- Blanda alla ingredienser förutom flingsalt till en smet.
- Bred ut tunt på bakplåtspapper och strö över flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 60 minuter.
Tips!
För att få ett riktigt tunt fröknäcke: Klicka ut smeten på bakplåtspapperet, lägg sedan ett bakplåtspapper ovanpå smeten och tryck ut smeten med händerna, ända ut i hörnen av plåten. Dra försiktigt loss det övre bakplåtspapperet. Strö på flingsalt och skjutsa in i ugnen!
Perfekt till ostbrickan, middagen eller festen. Dessutom går det att förbereda flera dagar i förväg, förvara fröknäcket i en papperspåse så håller det sig knaprigt.
0 kommentarer