Fröknäcke – det godaste!

5 april, 2018
Kategori:
fröknäcke

Vårt godaste fröknäcke – receptet kommer här. Knaprigt och sprött, ljuvligt gott och superenkelt att baka. En favorit som bakas ofta här hemma.

Fröknäcke

Du behöver – till en plåt

  • 1/2 dl linfrön, blötlägges någon timme innan baket.
  • 1 dl vatten, att blötlägga linfröna med.
  • 1/2 dl skalade sesamfrön
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 3/4 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl olivolja
  • flingsalt, några nypor.

Gör såhär

  1. Blanda alla ingredienser förutom flingsalt till en smet.
  2. Bred ut tunt på bakplåtspapper och strö över flingsalt.
  3. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 60 minuter.

Tips!

För att få ett riktigt tunt fröknäcke: Klicka ut smeten på bakplåtspapperet, lägg sedan ett bakplåtspapper ovanpå smeten och tryck ut smeten med händerna, ända ut i hörnen av plåten. Dra försiktigt loss det övre bakplåtspapperet. Strö på flingsalt och skjutsa in i ugnen!

fröknäcke

Perfekt till ostbrickan, middagen eller festen. Dessutom går det att förbereda flera dagar i förväg, förvara fröknäcket i en papperspåse så håller det sig knaprigt.

 

Odlingshylla - att hänga i fönstret
Smoothiebowl - så preppar du