Smoothiebowl – så preppar du

1 april, 2018
Kategori:
smoothie

Smoothiebowl med jordgubbar har blivit en favoritfrukost här hemma, gott, nyttigt och mättande. Det blir liksom lite extra helglyx, först en ny-mixad smoothie rakt ner i en skål för att sedan pimpas med allsköns nötter, bär och nyttigheter. Att både smoothie och topping går att variera i oändlighet gör inte frukosten tråkigare. Igår körde vi en grön variant som blev himmelsk, men den tar vi nästa gång.

För att kunna slänga ihop bowlen lite snabbt på morgonen utan att behöva gå igenom alla skåp och gömmor gäller det att preppa lite. Vi har vår lilla arsenal av burkar fyllda med godsaker, redo att ställas fram på frukostbordet. På det viset är det bara själva smoothie som behöver fixas på morgonen.

smoothiebowl

I burkarna just nu har vi: Rostade cashewnötter, solrosfrön, kokosflingor, tranbär/gojibär och en burk med chiapudding i kylskåpet. Chiapuddingen håller några dagar i kylskåpet, vi tar några skedar i smoothien, supergott. Förutom det brukar vi också toppa med färsk frukt eller bär, beroende på vad som finns hemma. Vi ser fram emot sommaren och att kunna plocka bär direkt från trädgården. Då blir det smoothiebowl deluxe!

Fröknäcke - det godaste!
Färga ägg naturligt