Blåbärskaka till loppisfynden

1 augusti, 2020
Kategori:
blåbärskaka

Vi har gjort den igen – vår godaste blåbärskaka. Så himla enkel och så himla god. Godast är den kall, så perfekt att förbereda dagen innan och förvara i kylskåpet. Pajskalet är så där perfekt knäckigt och passar perfekt ihop med len fyllning av gräddfil och blåbär. Receptet hittar du här – Gräddfilskaka med blåbär.

Några vännner kom förbi oss idag på en liten fika. Vi satt ute i trädgården och drack kaffe, flädersaft och blåbärskaka. Perfekt trädgårdshäng.

blåbärskakaPorslinet loppisfyndade vi i Valdemarsvik. Vi fyndade en hel liten servis för åttio kronor – med äggkoppar, liten skål och mjölkanna, och så de här fina små faten. Nästan hela familjen älskar loppisar, när vi ser en skylt vid väggrenens blir det tjo och tjim från tre av oss i bilen. Den fjärde behöver ibland mutas och lirkas lite med.

Två veckor kvar av semestern har vi. I morgon far vi ut till lilla stugan i Trosa. Ska bli så härligt att komma långt från stadens sorl och närmare havet och skogen. Vi längtar efter att få somna och höra kottar falla på plåttaket och att sen få vakna av fågelkvitter och till havets brus.

Te från trädgården
Vinbärssylt - gott till allt