Te från trädgården

25 augusti, 2020
Te från trädgården

Att plocka eget te från trädgården är ljuvligt gott och mysigt, törs nästan påstå att det är själavård att få både plocka och dricka sitt eget te. På morgonen smyger vi ut i morgonrocken med saxen och klipper små kvistar av citronverbena och pepparmynta som vi lägger direkt i tekannan, på med kokande vatten och en liten sked honung i tekoppen.

Te från trädgården

Våra favoritväxter att plocka till te från trädgården är citronverbena, pepparmynta, svartvinbärsblad och rosenblad. Blir så himla gott ihop.

Te från trädgården

För att överleva vintern torkar vi så mycket te vi bara kan. Vi klipper små kvistar och lägger på vår torkställning i omgångar. Det går också bra att torka te på tidningspapper men det tar en väldans massa plats. Ett annat smart sätt är att hänga upp små buketter på tork. Vår torkställning kan vara den bästa presenten någonsin, både vacker och så himla smart.

Vi sparar allt te i papperspåsar, då håller det sig torrt och fint hela vintern.

Te från trädgården

Man kan också smula ned sin favoritblandning i en burk, perfekt som gåbortpresent!

Vi känner att hösten har börjat smyga sig på. Känns inte helt fel, det blir mörkt på kvällen och dagg och dimma smyckar morgontimmarna. Vi har börjat jobba och försöker göra ett bokslut på semestern, det blev lite sol och hav, en hel del arbete i trädgården och såklart massa fantastisk mat och ljuvliga viner. Hej höst, vi är redo.

 

 

 

Att anlägga en grusgång
Blåbärskaka till loppisfynden