Scones – lyxig helgfrukost

18 februari, 2019
Kategori:
scones

Scones – god morgon med nybakade små frukostbullar. Varma med smör, ost och marmelad. Scones är en riktigt lyxig start på helgen. Det här receptet är ett av de bästa tycker vi, knapriga och mjuka på samma gång. Goda till frukost eller afternoon tea.

Scones

Du behöver:

  • 7  dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl råsocker
  • 125 g kallt smör
  • 2 ägg (ett till degen och ett till pensling)
  • 2 dl mjölk

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda, mjöl, salt, bakpulver och råsocker.
  3. Dela smöret i bitar och nyp ihop med mjölblandningen.
  4. Vispa 1 st ägg med mjölken.
  5. Blanda äggblandningen med mjölblandningen till en deg.
  6. Kavla ut degen ca 2- 3 cm tjock och stansa ut rundlar med hjälp av ett dricksglas.
  7. Lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla med ägg.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min eller tills scones är gyllene.

scones

Tips på goda pålägg till scones:

  • Marmelader av alla dess slag.
  • Ostar. Gärna tillsammans med marmelad.
  • Lemon curd
  • Philadelphia och skivad avokado
  • Blåbärssylt
  • Smetana och rökt lax.

Här hemma fortsätter vabbruari med vattkoppor på barn nummer två. Vi tröstar och försöker lindra, läser, tittar på film och bakar, det är ungefär det vi mäktar med efter vakna nätter med kliande koppor och febertoppar. Att baka något gott gör dagen lite gladare, klockan-tre-fika är en bra tradition att hålla sig till under vabbande dagar. I helgen blev det scones, idag kanske vi ska slå till på en blåbärskaka.

Att renovera ett kök
Öl med smak av mango - hembryggeriet puttrar vidare