Cråffla – croissant goes våffla

9 juni, 2020
Kategori:
Cråffla

Cråffla – en croissant i våffeljärnet med Nutella och jordgubbar, perfekt till sommarens frukostseanser.

Idag fick barnen äntligen sommarlov, inga föräldrar med tårar i ögonen i aulan i år. Känns lite tomt att inte få dela detta stora ögonblick. Men samtidigt lite skönt att slippa stress över att ta ledigt från jobbet för att vara tvungen att välja mellan treornas fika och ettornas sånguppvisning. Det är annorlunda i år.

Men allt är inte av ondo, vi har fått lära oss hur man gör dessa sjukt goda cråfflor. Helt ljuvliga att smula i sig när man äter sommarfrukost i syrenbersån.

Hur gör man då dessa små underverk? Såklart lätt som en plätt. Köp ett gäng Croissanter, det behöver inte vara lyxiga från konditoriet utan vanliga croissanter från affären duger fint. Gårdagens bak duger fint. Sen är det bara att göra ett snitt och fylla med ohemula mängder nutella och skivade jordgubbar.

Sen är det bara att lägga dem i våffeljärnet och försiktigt stänga locket. Man vill inte att det ska bli för platt så var lätt på handen. Några minuter i våffeljärnet och voilá – cråffla!

Cråffla

Årets semester ska ju njutas hemmavid, finns sjukt mycket att göra hemma, både med små utflykter och hemmafix. Men framförallt tänker vi sätta guldkant på hemestern, som att äta Cråfflor till frukost, varför inte tillsammans med en krämig iskall kaffe.

Far i frid!

Fläder i blom - saft med mynta och lime
Ugnsbakad rabarber - med jordgubbar och rosépeppar