Efterrättspizza med Nutella

14 april, 2020
Kategori:
Efterrättspizza

En efterrättspizza med Nutella är exakt lika gott som det låter. Tänk er att man dessutom kan maxa efterrättspizzan med jordgubbar, kanderade jordnötter och glass så är succén given.

Vi har trditionsenligt kört påskpizza (traditionen är ny för i år). Det blev mest pizza bianco, men även en marguerita och en påskpizza special med mayonäs, gravad lax, rödkål och pepparrot som dök upp på serveringsbordet. Men för att piffa upp kvällen lite extra avslutade vi middagen med vår favoritefterrättspizza med Nutella.

Pizzadegen är den samma som vi alltid kör, men i stället för tomatsås (eller cremé fraiche) så kör vi Nutella. Nutella är ju hyfsat segt i konsistensen så ett gäng sekunder i micron underlättar själva appliceringen. När man brett på ett tunt lager är det dax för ugnen. Med nutella på pizzan behövs inte samma extrema temperatur, en 350 grader räcker mer än väl. När pizzan är färdiggräddan får den vila några minuter innan det är dags för toppingen. Klyftade jorgubbar och en ordentlig kula vaniljglass är en sån otrolig sommarkänsla som inte går att motstå. För att få lite extra crunch och sötma, det är ju inte alltid man lyckas få tag på de där supersöta jordgubbarna, strör vi på lite hackade honungskanderade jordnötter. Honungskanderade jordnötter i påse finns både på Konsum och på Lidl och säkert på en massa andra ställen också.

Efterrättspizza

Kul är det i alla fall att det går utmärkt att kombinera fenomenet pizza med efterrätt.

Lite skönt är det att ha klarat av påsken, nu känner vi att det är fullt fokus på våren. Vi har börjat planera en del av vår trädgård som inte har fått riktigt den kärlek som den förtjänat. Vi tänker oss Corténstål, Hortensiaallé och en anséenlig mängd Dahlior. Kommer bli hur bra som helst.

Trevlig vår.

Dalgona - krämig iskaffe
Nässelsoppa - vårigt värre