Öletiketter och dryckespremiär av vår Wet hop IPA

28 november, 2019
Kategori:

Vi har äntligen haft dryckespremiär av vår IPA med hemmaodlad humle, men ingen öl utan etikett.

Vi börjar följdaktligen med etiketterna, med inspiration från den mexikanska landsbygden kör vi ett linoleumtryck med en sugarskull klädd i sombrero. Och när man ändå håller på är det lika bra att köra tvåfärg. Vi har köpt nya linoleumknivar, och som vi brukar säga, linoleum är en riktig materialsport. Kul är det också, först att sitta och skissa, sen att få snida i linoleumet och till sist att få sitta och massproducera etiketter.

Att få göra allt för hand har sin charm, klippa etikett för etikett med sax för att till slut limma fast dem på flaskorna med mjölk tar lite tid men gör också så att ölen smakar så mycket godare.

Hur smakar vår Wet hop IPA?

För att kunna benchmarka mot något så gjorde vi två olika humlingar av en och samma vört, läs om det här. Vi har alltså kunnat testa samma öl men som är humlad med olika humle. Tur var det, de olika flaskorna smakar totalt olika. IPAn med den köpta humlen, Lemondrops, blev god, lite brända toner från Carahell malten men i övrigt rätt ordinär med fin kolsyra.

IPAn med hemmaodlad humle var magisk. Skummet bubblar och bildar ett fast och gräddigt lock som man till att början får jobba sig igenom. Först en tydlig smak av kåda och sen smäller syrligheten till, som en Weissbier fast utan den karaktäristiska jästsmaken. Efter fyra veckors efterjäsning på flaska finns det fortfarande en sötma kvar, den är nog helt borta till jul och bra är det, för nu är det bara tre flaskor kvar, och mindre än fyra veckor till julafton.

Skål och god jul.

Pepparkakshus - bygg en egen by
Saffranskrans - så gör du