Barnrum – gammalt och nytt

12 oktober, 2020
Barnrum

Barnrum är fantastiska rum att få bona om och inreda. Små krypin för fantasi och drömmar. Ett puderrosa flickrum med ballonger och himmelssäng kan man tro, men så tänkte inte vi. Vi har försökt att maxa myset och få till en känsla av både lugn och lek. Vi tänker dovt och nästan lite murrigt men ändå stilrent och snirkligt. Som ett barnum fast lite förr i tiden. De flesta saker har vi hittat på loppis och i antikaffärer, den lilla sekretären hittade vi i en secondhandbutik i Älvsjö för 300 kr, megafynd! Så fina detaljer på byrån, faneret är mönsterskuret och hur många lådor som helst.Barnrum

Måla om dörren, eller inte måla om dörren? Vi älskar ju patinan men den kanske  ändå skulle må bra av lite kärlek i form av sandpapper och färg.

Utöver estetiken är sekretären en sjuk praktisk möbel. Många små lådor är bra att ha, var sak på sin plats eller så kan man bara mata dem med det som ligger framme. Och blir det för stökigt är det bara att fälla ihop skrivbordsskivan så försvinner röran.

Vi blev betagna av tapeten första gången vi såg den, klassisk och modern på samma gång. Man vet inte om det är jugend eller kurbits – men fint som tusan. Formgiven av Anna Kubel för Sandberg Wallpaper.

barnrum

I ett pyttelitet barnrum är förvaring en viktig grej. Säng med lådor är smart och sväljer både lego och gosedjur. Om man kan öppna lådan till vänster? Nej det går inte. Det där med att planera var eluttag ska sitta är inte helt enkelt. Vi ska flytta uttaget in bakom gardinen, där det inte syns och lådan kommer kunna öppnas igen.

Ljusslingor och girlanger är vårt superknep när vi ska boa in ett rum. Duvor som flyger och vajar när fönstret står på glänt.

Det känns så fantastiskt att barnens rum är klara, så här ser storasysters rum ut. Nu är det dags för stora badrummet på övervåningen och sen är det vårt masterbedroom som är på tur. Lite kul ändå att allt inte blir klart på en gång, så man har lite att se fram emot.

Sugar Skull - Pyssel till helgen
Plank på plats