Litet barnrum – världens minsta och mysigaste

5 februari, 2020
litet barnrum

Ett litet barnrum är klart, mycket mys, dova färger och en del smart förvaring.

Man känner att man lyckats med att bygga världens mysigaste barnrum när hela familjen tränger ihop sig i en 90 säng i ett barnrum på 5,4 kvadrat och simultanmyser. Som en blandning mellan ett franskt boutiquehotell och en klassisk hemmabyggd filtkoja. En hel del små fix och duttande med tavlor och små stämningsfulla pryttlar återstår, men på det stora hela börjar rummet vara färdigt.

litet barnrum

Barnen är glada, äntligen sover de i sina egna rum. De vuxna är glada för att de äntligen får sova hela natten i sina egna sängar, utan att bli väckta av små barn som kommer smygande och vill värma sina kalla fötter på deras varma magar.  Planlösning för halva övervåningen har alltså fallit på plats:

Litet barnrum

Vi har börjat med det rummet som delvis tidigare var badrum (längst upp i mitten) Efter att vi tagit bort en vägg blev rummet kanske inte stort, men väldigt effektivt. Har man bara 5,4 kvadratmeter att spela på gäller det att disponera ytan väl. Vi valde att placera sängen direkt till höger innanför dörren för att få skrivbordet med utsikt genom fönstret.

Litet barnrum

Lådor under sängen är ju givet, en yta som annars bara skulle vara upplagd för dammråttor. Och såklart blir en Ivarbyrå från IKEA en perfekt förvaringslösning, liten och nätt med plats för massor av prylar. För en få en varm och ombonad känsla i rummet har vi valt både möbler och golv i trä. Golvet är ett vitoljat furugolv från golvspecialisten, vårt bästa golv hittils då det var oljat redan när vi köpte det. Så sjukt praktiskt och så mjukt och varmt att gå på.

Kokosnötslampa

Vi tänker att rummet ska kännas varmt och ombonat, som en trädkoja en varm sommardag. Att kombinera växter, gamla affischer och lampor ger en ombonad känsla av kreativ harmoni. Lampan har Astrid gjort själv av en kokosnöt, en borr och en ledslinga.

Anslagstavla

Anslagstavlan som vi gjorde i höstas fyller sin funktion som både ordningshållare och utsmyckning. DIY när det är som allra bäst. Funktion och inredning, allt i ett.

Skrivbord

Så här i början har vi en tydlig vision om att det ska råda ordning och reda i barnens rum, var sak på sin plats utan att man får en steril känsla. Hehe, ordning är ju inte annars direkt ett ledord för vår familj, men man blir liksom sugen på att hålla fint när man har ett sånt här nybyggt och mysigt rum.

Beskära fiolfikus - få ett eget träd
Fyllda tomater i veguari