Krabbelurer – helgens frukost

21 november, 2019
Kategori:
Krabbelurer

Krabbelurer – som amerikanska pannkakor fast lite enklare, godare och tjockare. Här kommer receptet till helgens frukost.

Vi älskar frukost i vår familj, speciellt nu på senhösten när det är mörkt långt in på förmiddagen och dessutom regnar småspik sex av veckans sjudagar. Det är helgerna den här årstiden som vi sitter i flera timmar och hinkar kaffe, smular croissant och brer ohemula mängder marmelad på våra scones. En annan riktig favorit är krabbelurer. De ser ut så som vi önskar att våra amerikanska pannkakor skulle se ut (men aldrig gör) och smakar som en fantastisk blandning mellan pannkaka och sockerkaka. Gör som vi, kör långfrukost i helgen, bara att göra såhär:

Krabbelurer

Du behöver:

  • 2 msk smör
  • 1,5 dl socker
  • 4,5 mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk Socker
  • florsocker

Gör så här:

  1. Smält smöret.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Blanda i mjölken och rör till slät smet.
  4. Rör ned ägg och det smälta smöret.
  5. Stek i smörad plättlagg, 1 stor msk smet för varje plätt.
  6. Lägg alla krabbelurer på ett fat och pudra över florsocker

Vi brukar äta våra krabbelurer med färska blåbär, jordgubbar, lönnsirap och vispad grädde.

Trevlig helg när ni kommer dit!

Krabbelurer

 

Saffranskrans - så gör du
Beskära lavendel - Så tar du sticklingar