Heja på Sverige med svensk och koreansk plockmat!

17 juni, 2018
Välj svensk mat

Imorgon är det äntligen dags för Sveriges premiär i fotbolls-VM! Stämningen är på topp här hemma, maken har slagit på stort och införskaffat både en gigantisk Sverigeflagga som nu vajar vid altanen och en superfin Sverigetröja till mig. Och jag har fixat käket. Det var bara en sak… Matchtiden. 14.00. Då är man ju på jobbet. Vilket antiklimax!

Men jag har en plan för att klara av konststycket jobba, lyssna/snegla på matchen och äta VM-mat. Planen stavas plockmat. Sverige kommer därför imorgon representeras av små minispett med köttbullar, färskpotatis och pressgurka och de möter den lilla tacoliknande koreanen bulgogi.

Bulgogi är en liten köttröra som serveras i salladsblad. Jag hittade ett recept av Jennie Walden som jag ändrade så att det passade det jag hade hemma (se recept nedan). Och det blev jättegott! Snabbt att göra är det också. Så skynda på så hinner du också laga en sats och ta med till jobbet imorgon för att impa på kollegorna! 😊

plockmat

Bulgogi

Det här behöver du
800 g lövbiff

Marinad
1 dl ljus soja
1 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 päron, rivet
1 msk äppelcidervinäger
4 rivna vitlöksklyftor

Sås
Majonnäs
Sriracha, sambal oelek eller nån annan stark chilipaste/sås.

ca 30 Salladsblad
lite sesamfrön till dekoration

Gör så här

1, Skiva köttet i tunna strimlor

2, Blanda ihop marinaden

3, Låt köttet ligga i marinaden minst 2 timmar.

4, Blanda ihop sriracha och majonnäs så att du får en sås som är lagom stark för dig.

4, Stek köttstrimlorna hastigt i en riktigt het stekpanna med rapsolja i.

5, Servera köttet i salladsbladen, tjoffa på lite sås och singla ner lite sesamfrön över.

Supergott och perfekt att äta med en hand!

Är maten för billig?
Jag är inte beredd på kris