Alltid redo för kalas med kladdiga chokladbrownies i frysen

31 mars, 2019
Kategori:
kladdig chokladbrownie

Alla ni som inte gillar kladdiga godsaker med choklad i kan sluta läsa redan nu. Alla ni andra, läs och gå därefter raka vägen ut i köket och baka dessa underbara kladdiga chokladbrownies!

Nu närmar sig våren med alla härlig kalas. Det är påsk, valborg, födelsedagar och hos oss även student i år. För den som vill ligga steget före, så man slipper ställa sig och baka när vårsolen skiner och man bara vill ut, är det perfekt att redan nu fylla frysen med en massa goda kakor.

Hemma hos oss finns det en typ av kakor som älskas mer än alla andra och det är de som är kladdiga och smakar choklad. Och favoriten nummer ett är nog kladdiga chokladbrownies, som ni hittar recept på nedan.

Förutom att de är så fasligt goda är de också lättbakade. Man kan dessutom variera receptet genom att hacka i olika sorters choklad och nötter, lite efter vad man har hemma. Enda problemet med de här kakorna är att de även är supergoda att gnaga i sig direkt från frysen, så det finns en stor risk att kakburken i frysen inte innehåller lika många kakor som man tänkt sig när det är dags för kalas…

Väljer man att servera kakan med lite grädde och bär blir den en perfekt dessert eller ett bra alternativ istället för tårta. Men så klart funkar den precis som den är också.

När vi ändå är inne på kladdiga chokladsaker, vill jag bara påminna om att även du som har ont om tid eller är utan ugn, ändå kan tillgodose ditt kladdiga chokladbehov genom en sats klassiska chokladbollar, receptet hittar du här.

Kladdiga chokladbrownies med nötter

Det här behöver du:

350 g mjukt smör
6 dl socker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
ca 200 g hackad choklad
ca 2 dl grovhackade nötter av valfri sort

Gör så här:
1, Skär smöret i tärningar och lägg i en bunke så det mjuknar.
2, Häll i sockret och vispa tills det blir vitt och krömigt.
3, Tjoffa i kakao, sirap och salt.
4, Häll i ett ägg i taget i smeten och rör om.
5, Rör i vetemjölet.
6, Blanda i den hackade chokladen och nötterna.
7, Bred ut smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Jag gillar att kakorna är lite tjockare, så jag väljer en lite mindre långpanna.
8, Grädda i 175 g 15-20 min i stor långpanna, 20-25 minuter i mindre långpanna. Känn efter med sticka så att den blir precis så kladdig som du vill ha den.
9, Låt kakan kallna helt (låt den helst bli kylskåpskall) innan du ger dig på att skära den i bitar eftersom den är väldigt kladdig.

kladdiga chokladbrownies
Ju kladdigare brownie desto bättre
Farmor Ingas enkla grundrecept på sockerkaka – smaksatt med citron och blåa vallmofrön
Sträck på er bönder, konsumenterna vill ha mat från Sverige!