Sveriges längsta ölfestival i Stockholm i sommar

16 maj, 2023
Kategori:

Över 50 svenska bryggerier, hela sommaren på bästa plats i Stockholm. Förutsättningarna är goda för att Sveriges längsta ölfestival ska bli en succé!

Det är Sveriges Oberoende bryggerier och Spritmuseum som slagit sina kloka huvuden ihop och bjuder på en rejäl presentation av mycket som händer i öl-Sverige genom att ställa till med ölfestival hela sommaren.

”Vi tror att ölfestivalen kommer att ge en unik möjlighet för dig som besökare att utforska den svenska ölscenen och upptäcka nya ölsorter som du kanske annars aldrig skulle ha provat. För den som vill nörda in sig extra på öl och svensk ölhistoria är ett måste att besöka vår pågående ÖLutställning.” skriver Spritmuseum på sin sajt.

Hela kalaset startar den 20 maj och håller på till den 14 september och det är många både kända och mindre kända bryggerier som häller öl och pratar ölkultur dagarna i ända. Det här kan bli en riktig succé!

Första bryggeri ut är Roslags Näsby bryggeri den 20 maj och sista bryggeri i september är Norrköpings-bryggeriet Fenix. Fler bryggerier tillkommer och arrangörerna utlovar dessutom fler överraskningar framgent.

Här hittar du hela listan – njut av ett inspirerande initiativ!

Nyheter om öl 29 2023
KO varnar Poppels med hot om vite