Nyheter om öl 29 2023

16 maj, 2023
Kategori:

Årets 29:e nyhetsbulletin är här och den är som alltid matad med fem färska ölnyheter från en svensk horisont. Somt stort, somt smått men alltid med öl i sikte. Läs!

Specialöl till makrillen bryggs av Bua

Makrillfestivalöl med Bua beach brewery.

Visste du att det finns en makrillfestival i Sverige? Jag visste det inte men när jag fick veta så blev jag glad. Vem blir inte glad av makrill, både fisken och smaken och namnet, själva ordet verkligen studsar i munnen. Makrillfestivalen hålls den 15 juli i Bua i Halland och den ölrelaterade kopplingen är att Bua Beach brewery, som så klart ligger i Bua, kommer att göra ett special-öl till festivalen. Perfekt!
”Vi är jätteglada och stolta att få leverera vår hantverksöl till Buas egen nationaldag! Vi kommer ha en egen liten ”pub” på området och filar just nu på receptet till unik festivalöl som ska passa perfekt till den salta härliga makrillen, säger bryggmästaren och Buabon Clas Fredriksson.”
Mer om festivalen hittar du här och de kommer servera makrill med lingon och mos. Det låter… som en mix man måste testa.

Oljudsfest i Sundsvall
Den 28 juli är en fin dag, i varje fall om man gillar öl och är i närheten av Sundsvall. Då är nämligen första dagen, av två av Noisy Beer Fest – en festival som både låter och smakar bra. Noisy Bastards ligger bakom det hela och de lovar att det kommer bli hejsanhoppsanhärligt. Typ. Här hittar du mer info.

Adelsö bjuder på ölkalas
Närmare i tid, men minst lika spännande, är ölfestivalen som Adelsö bryggeri bjuder på den 17 juni. Väderberoende då den hålls utomhus men den brukar vara en härlig, vänlig och trevlig festival med många lokala bryggerier på plats, bland annat PKLK, Stockholm brewing, Hop Notch och Television – bara för att nämna några. Adelsö är minst sagt vackert och festivalen gör den vackrare. Mer info här.

De brygger GSBF-ölen
I höst är det dags för den spännande Great Swedish Beer Festival i Malmö och som brukligt är brygger man varje år en särskild GSBF-öl till denna begivenhet. Smart! Nu har man publicerat vilka som får den äran i år och det är det Benchwarmers brewing från Helsingborg, Stigbergets bryggeri från Göteborg och This is how från Piteå. Låter som en fin mix – ska bli kul att se vilken öl det blir!

Norrland intar 08

Så är det dags igen, Lådan bjuder in till galej och du är bjuden. Och inte bara du, även bryggerierna Bryggverket, Bottenvikens bryggeri och Svartbergets Fjällbryggeri är bjudna för det är de som står för ölen. 27 maj är dagen och för den som är väldigt ölinspirerad och vill veta mer om öl i Stockholm just denna dag så påpekar vi stillsamt att det är samma dag som den nya endags-festivalen Stockholms bryggeridag hålls. Mer om Lådan-eventet här och mer om bryggeridagen här.

Mycket festivaler blir det! Tills nästa gång!

Bryggerier i Sverige - från A till Ö
Sveriges längsta ölfestival i Stockholm i sommar