Double bastard – oroande roligt varje gång

8 november, 2017
Kategori:
Double bastard - skärmdump.

Mitt insteg till den svenska ölvärlden var en gång i tiden ölbloggen Ofiltrerat. Jag intervjuade Magnus Bark, som driver Ofiltrerat, och insåg mer och mer under intervjuns gång att jag inte hade koll på det som höll på att hända på den svenska ölscenen och efter det blev jag nästintill manisk i mitt intresse för svenskt öl. Och efter det har det ju onekligen hänt ganska mycket….

Detta var 2008 och sedan dess har Magnus Bark drivit sin blogg med oförtruten intensitet samtidigt som andra bloggar kommit och gått; startat, pausat och lagt ned.

En av alla dessa bloggar är Double bastard beer blog, en blogg som drevs från Göteborg och som precis som Ofiltrerat var en av de första i Sverige. Dock, Double bastard beer blog försvann från bloggosfären 2009 och har sedan dess legat i träda.

Dock, i våras kom plötsligen ett livstecken från Double bastard. Inte ett blogginlägg men ett Facebook-inlägg som vittnade om att Double bastard finns kvar. Och att Double bastard behövs….

Det första inlägget på Facebook följdes av fler och så har det fortsatt med nya bilder som med sina inlägg häcklar intensivt och betraktar kärleksfullt den ölvärld som vi ser i Sverige just nu. Infall som med jämna mellanrum är riktigt underhållande.

Just infall är nog det som bäst beskriver bloggen, eller bildbloggen som man kanske ska kalla den nuförtiden eftersom Double bastards budskap skjuts ut i form av bilder på Facebook.

Allra mest häcklas spritkännaren Steffo Törnqvist och krögaren Björn Frantzén – varför får du reda på om du följer Double bastard på Facebook.

Pop Corn Hop Porn från Beerbliotek
Fler ölveckor på gång i Sverige