Gamla Enskede bryggeri växer och skaffar bar
Stockholmsbryggeriet Gamla Enskede bryggeri har fått fart på utvecklingen. Nu vågar man steget att flytta från det lilla garaget till en betydligt större lokal som dessutom ger möjlighet till att servera ölen i en bar. En gång i månaden ska man ha öppet.
Premiären skedde i somras och den gick bra.
– Det känns jätteroligt. Eftersom det är jag som bestämmer vad som ska serveras kan bjuda på mindre, mer experimentella, ölsorter. Vi har till exempel tagit fram en helt ny fläderöl, säger Robin Johnander som driver bryggeriet till sajten Mitti.
Nästa tillfälle till att hänga med bryggeriet och testa deras öl blir den 13 september då bryggeriet bjuder in till barkväll med mat från Matateljén i Enskede.
Utvecklingen med barer på bryggerier har varit explosionsartad sedan Stockholm brewing visade vägen för några år sedan. Att kunna berätta om sin öl och bjuda på smakprov är ett synnerligen smart sätt att berätta om den svenska ölutvecklingen.
0 kommentarer