Hernö gin öppnar bar på Södermalm i Stockholm

16 april, 2021
Kategori:

Att som producent ha en egen bar blir vanligare och vanligare bland både bryggerier och sprittillverkare. För att fira sina 10 år som ginproducent så öppnar Hernö gin en bar mitt i Södermalms nöjeskvarter och satsningen är rejäl, lokalen är på hela 200 kvadratmeter. 

Precis i korsningen av Götgatan och Hornsgatan tar den nya baren plats och ökar därmed koncentrationen av besöksvärda vattenhål i området. Här ligger redan klassiska ölkrogarna Akkurat och Oliver Twist och även nytillskotten Stigbergets Fot och Omnipollos Hatt, samtliga krogar som besöks av öl- och matintresserade gäster från halva världen.

– Här kommer vi att kunna komma närmare konsumenter som inte har möjlighet att besöka vårt destilleri utanför Härnösand i Höga Kusten. Vi öppnar upp för att möta besökare från när och fjärran som vill kunna uppleva Hernö Gin på bästa sätt i Sveriges huvudstad, säger Jon Hillgren som är vd på Hernö Gin i ett pressmeddelande.

Hernö Gin startades 2011 och var Sveriges första ginproducent och har många uppskattande priser för sina drycker. Öppningen av baren väntas ske i sommar och är en del av producentens 10-års-jubileum. Baren kommer att lystra till namnet Hernö Gin Bar och adressen är Hornsgatan 1.

Spårbart öl - nu kan du se alla råvarors väg till ölen
Boken om öl och andra goda grejer - Stigbergets släpper bok