Ölen tar mer plats på matmässa

5 november, 2017
Kategori:
Öltorget på Sthlm Food & Wine

Nästa vecka hålls festivalen Sthlm Food & Wine – en mässa/festival som lystrat till lite olika namn de senaste åren men som numera heter just Sthlm Food & Wine. Är man matintresserad så är den ett kul resmål, här finns det mesta av det mesta och även om det kan vara lite väl mycket folk ibland så hinner man testa, smaka och lära sig lite mer om smaker, produkter och trender i mat-världen.

Och just det, det brukar vara ganska mycket vin på mässan också. Lite för mycket anser vissa men det handlar nog mest om vad man är intresserad av.

Dock, de senaste åren har det ständigt växande ölintresset också gjort sig påmint och i år har man till och med satt samman ett litet öltorg på mässan. Dragplåstret för många lär vara brittiska bryggeriet Fullers men om man som jag är fanatiskt intresserad av den svenska ölkulturen så lockar några av de andra utställarna lite mer. Dels klassiska Jämtlands bryggeri som de senaste åren fått något av en nystart, dels Remmarlövs gårdsbryggeri som inte bara ståtar med en av Sveriges snyggaste bryggarbilar utan dessutom gör förbankat fin öl.

Ska du till mässan får du inte missa öltorget och lägg gärna lite extra vikt vid de svenska bidragen, det är ännu mer intressant än de internationella dito. Tycker jag.

 

Fler ölveckor på gång i Sverige
Slussen från Macken bryggeri