Ölmässorna – nu är de tillbaka

1 oktober, 2021
Kategori:
Porter från Qvänum

Ett litet steg för mänskligheten men ett stort steg för den svenska ölbranschen! Ja, så känns det nu när restriktionerna mot umgänge hävs och inte bara krogbranschen kan börja fungera som vanligt igen utan även ölmässorna tar plats på scenen. Och de gör det med intensiv fart!

En av de första att välkomna ölintresserade från när och fjärran är Växjö ölfestival som bjuder på 16 bryggerier och 150 olika varianter av öl. Eller bjuder och bjuder, du får köpa inträde så klart! Festivalen drivs av öl-entreprenören Robert Andersson och firar 8 år i år – den hålls den 1-2 oktober.

Nästa vecka är det så dags för en av långkörarna i ölfestivalsbranschen att ta upp den vilande manteln och bjuda på glädje-häng då Stockholm Beer & Whisky Festival öppnar portarna. Här är det snart sagt fullt ställ med bryggerier, brännerier, importörer och allsköns andra aktörer som kommer hålla festivalens flagga högt. En klassiker!

Resten av hösten kommer vara fullspäckad, dels med de klassiska höstölmässorna såsom  Örebro öl och whiskyfestival och All in Beer Fest men några traditionella vår-ölmässor tar också chansen och ställer till med festival i höst, ett exempel är Linköping Beer Expo.

Här är en lista på många av Sveriges ölmässor och festivaler – uppdateras kontinuerligt.

En vit jul - en öl som ger en bättre jul
Nu öppnar Omnipollos kyrka