Nu öppnar Omnipollos kyrka

29 september, 2021
Kategori:

Kan det vara öl-Sveriges mest efterlängtade öppning? När Omnipollos kyrka öppnar i Sundbyberg så är det en smått historisk händelse och många kommer vallfärda till krogen/baren/bryggeriet för att kolla in hur de experimentella Henok Fentie och Karl Grandin valt att utsmycka sin nya helgedom. Att öppningen sedan sammanfaller med att hela krog-Sverige öppnar för fullt efter pandemin lär inte minska begeistringen.

När Omnipollo berättade att de köpt en kyrka i Sundbyberg och skulle ta över bryggandet från Sundbybergs Köksbryggeri så var det en nyhet som skruvade på den svenska ölscenen. Omnipollo skulle komma hem och slå ned bopålarna i Sundbyberg efter att ha bryggt sina öl på en massa mer eller mindre kända bryggerier runt om i världen. Världsbryggandet skulle fortsätta men nomaderna skulle i ett slag få ett eget bryggeri att utgå från. Med bar och restaurang.

Därefter har planerna smidits, inredningen och utsmyckning skapats och nu är det dags för världen att se hur det hela ser ut. Och hela världen kommer att se och följa hur det har blivit för är det något bryggeri som har en världspublik så är det Omnipollo. Att de skulle fortsätta överraska var väntat men att de skulle göra det i en kyrka var oväntat.

Efter ölsuccéer, etikettsuccéer och krogsuccéer som Omnipollos Hatt och Omnipollos Flora så är det nu dags för ölälskare att ta steget in i den verkliga helgedomen, Omnipollos Kyrka. Det ska bli riktigt intressant att se…

Ölmässorna - nu är de tillbaka
Pang Pang växlar upp och startar krog