Stigbergets bryggeri öppnar bar – i Stockholm

5 oktober, 2019
Kategori:
Platsen för Stigbergets nya bar

Det går undan för ett av Göteborgs bästa bryggerier, Stigbergets bryggeri. Inte nog med att de nyligen flyttat till större bryggerilokaler och att de siktar på att öppna en egen ölbar inom kort – nu ska de öppna ytterligare en bar. I Stockholm!

Det må låta kontroversiellt men det är klart att stockholmarna ska få dricka Stigbergets öl också och när Stigbergets nu bestämt sig för att öppna en bar i 08-området så är det i ett riktigt öl-distrikt som de hamnar. Som ”grannar” får de inte bara Omnipollos Hatt utan även klassiska Oliver Twist och lika klassiska Akkurat.

Södermalm är platsen och gatan Götgatan, denna raka vandringsled som sträcker sig från Slussen till Skanstull och för ölälskaren blir nu Södermalm ännu mer spännande. I lokalen som Stigbergets nu bygger om låg det tidigare en tämligen anonym pub vid namn Papagallo och ambitionen är att baren ska öppna i januari 2020.

Och ambitionen är hög:

– Det blir som minst 15 kranar, det kan bli 18 också. Minst tio av dom ska vara för våra egna öl, men så blir det plats för lite annan öl också, säger Nils Hultkrantz på Stigbergets bryggeri till Beernews.

Stockholm beer 2019 - här är alla vinnarna
Hantverkscider - så smakar den