Bästa julkalendern hittar du hos…

4 december, 2018
Kategori:
Julkalender med öl. Foto: Skärmdump.

Det finns väl ingen som på något sätt har missat att det är december och att det snart är jul. Om inte annat så fylls samtliga digitala flöden av adventskalendrar av alla de slag och butiker och varumärken kämpar intensivt med att locka dig och mig till sina flöden. Där finns en kalender som lockat mig extra mycket och det är den som görs av Peter Eronson och Double bastard.

Både Eronson och DB är ju välkända i ölkretsar, Eronson som författare av ett otal ölböcker och Double Bastard som häcklare av allehanda ölfenomen. Det som är roligt med just deras adventskalender är att de räknar fram de 24 öl som betytt mest för svensk ölutveckling och det innebär att Double Bastard – för en gångs skull – undviker häcklandet och blir positiv. Vilket är uppfriskande!

De första fyra ölen har varit väl utvalda – Mangofeber DIPA från Brewski, Bedarö bitter från Nynäshamns ångbryggeri, Lundgrens lager från Kungsholmens bryggeri och så idag ytterligare en klassiker – Julöl från Jämtlands bryggeri.

Riktigt bra urval som snabbt väckt intresset för vad som kommer efter? Jag har mina tankar så klart men det ska bli väldigt roligt att följa! Du följer kalendern här.

Foto: Skärmdump.

Winter warmer från Sibbarps husbryggeri
In times like this chocolate stout från Beerbliotek