In times like this chocolate stout från Beerbliotek

26 november, 2018
Kategori:
In times like these från Beerbliotek. Foto: Joel Linderoth.

Beerbliotek och nya öl är en sanning som fortsätter hålla, alltsedan starten 2012 har göteborgsbryggeriet oförtrutligt lanserat nya öl och nu är man långt över nummer 200 när det gäller bryggda öl. Den här, In times like these, är nummer 229.

Nu är ju antalet olika öl tämligen ointressant om inte ölen är välgjorda, spännande, roliga och härliga men lyckligtvis så är Beerblioteks öl alltid välgjorda och det gäller även den här nykomligen i bryggeriets katalog – en folköl som ovanligt nog är en chokladstout.

Folköl har kommit att utvecklas till en spännande yta för svenska bryggerier och från att ha varit en ölversion som såldes i 6-pack med mediokert innehåll så kan man på många ställen idag köpa folköl som är i toppklass – både smakmässigt och experimentellt. Beerblioteks tillskott är definitivt smakmässigt i hög klass och för att vara en folköl så kan man dessutom klassa den som experimentell – hur många folköl på burk som titulerar sig chocolate stout kan du räkna upp?

Ölen är krämig, tydligt chokladsmakande och med en tyngd i smak och munkänsla som är imponerande för att vara en så pass alkoholsvag öl. Ljuvlig brasöl, härlig till mustiga, tunga köttgrytor och lysande till kladdkaka med en klick grädde på – perfekt höst/vinter-öl när man så tydligt vill krypa ihop i soffan och bara fundera över livets gång. Den här ölen gör funderingarna mysigare, utan att för den skull förstöra koncentrationen.

Nummer 229 från Beerbliotek alltså, vi hoppas den kommer följas av många fler!

 

Bästa julkalendern hittar du hos...
Vega bryggeri brygger öl till Gbg beer week