Vega bryggeri brygger öl till Gbg beer week

25 november, 2018
Kategori:
Vega bryggeri. Foto: Vega bryggeri.

Bästa öltillställningen i Sverige? Förmodligen är det Gbg beer week som alltsedan starten ristat in sig i svenska öldrickares hjärtan med sin mångfald, stora ölkärlek och placering – i Göteborg som av många anses vara Sveriges bästa ölstad.

Varje år får ett bryggeri äran att brygga festivalölen och det brukar borga för en välbryggd, smakrik och populär öl – utan att bli mesig. Första året var det Stigbergets som slog till med en klassisk öl, i år var det Beerbliotek som bjöd på gottis och nu är det klart vem som brygger nästa års Gbg beer week-öl – det blir Vega bryggeri.

Vega bryggeri ligger, precis som Stigbergets och Beerbliotek, i Göteborg och grundarna bakom ölveckan säger att bryggeriet är väl valt.

– Vega Bryggeri brygger fantastisk öl, men de är väldigt lokal och fokuserar främst på hemmaplan. Dessutom brygger de i en häftig miljö – granne med ett skeppsvarv på Hisingen – och säljer nästan all sin öl i göteborgsområdet. Därför skulle det vara kul om fler upptäcker dem, både här i stan och i resten av landet, säger de till öltidningen C/O Hops.

Foto: Vega bryggeri

 

In times like this chocolate stout från Beerbliotek
Första ölen från Hop Notch brewing