Beernews firar 3 år – stöttar ölvärlden med mer än journalistik

11 september, 2019
Kategori:
Beernews 3 år.

Ölsajten Beernews har lyckats med något som en hel del har försökt, att skapa en ölsajt som lyckas locka hela Sveriges ölbransch. Beernews har helt klart lyckats med konststycket att bevaka svensk öl med relevant journalistik, frekventa uppdateringar och bred ambition – många är det som följer sajten och dess rapporteringar om svensk ölkultur.

När nu Beernews firar 3 år så väljer man att göra det med fokus på öl-Sveriges framtid. Inte nog med att man ser till att fixa inte mindre än 28 unika öl på firarkrogen Brewers Beer Bar, man ser också till att överskottet från firandet går till att instifta stipendier som ska utveckla Sveriges ölvärld.

Så här skriver man på sin Facebook-sida:

”Nu spänner vi bågen ännu mer med en välgörenhetskväll där allt överskott går tillbaka till branschen. Vi ska nämligen skapa stipendier där bryggare, baranställda, hembryggare och ölnördar ska få chansen att uppleva sina öldrömmar. Detta sker under namnet Beernews Foundation, och det projektet kommer ni få läsa mer om på Beernews.”

På 3-års-jubileet, som alltså firas på Brewers Beer Bar den 10/9 så har man möjlighet att smak unika öl från ett gäng bryggeier, bland andra Barlind Beer, Sahtipaja, Electric Nurse, Subbe bryggeri och Mohawk brewing. Imponerande minst sagt.

Kalaset startar klockan 16 och alla är bjudna!

Bantorget Beer Block Party - Stockholms bryggerier samlas
Bryggeriet hotas efter politik-nej till provning