Bra öl i glaset just nu

23 december, 2018
Kategori:

Det testas, det görs det. Och smakas. Och avnjuts. Men det är inte allt som hamnar i denna blogg. Så därför, här är några av de öl som imponerat på mig på sistone.

Har du också hört ryktena om Apex brewing? Att de ska vara något alldeles extra? Jag har hört många nämna dem det senaste halvåret och klart jag ville testa. Sagt och gjort, jag beställde en burk från bolaget och javisst – den var ju grym!

Single Hop IPA från Apex brewing. Foto: Joel Linderoth.
Single Hop IPA från Apex brewing. Foto: Joel Linderoth.

Ryktena stämde, Apex brewings Single Hop IPA är en öl som alla bör dricka! Bryggeriet håller till i Nora minsann!

Dykes brewery har jag alltid gillat men de har varit lite svåråtkomliga på bolaget och inte legat tillgängliga för beställning. Dock, nu gör de det med ett gäng öl dessutom och jag har beställt en del för att testa om de fortfarande är så härliga. Svaret är – det är de!

Deras winter ale är exemplarisk som vinteröl med rostade, mjuka och friska toner – perfekt i sin brittiska stil. God som bara den till julmaten!

Winter ale från Dykes brewery. Foto: Joel Linderoth.
Winter ale från Dykes brewery. Foto: Joel Linderoth.

I Göteborg hittar vi Spike brewery och de är ett bryggeri som brygger fina Open to suggestions IPA och den är riktigt välgjord! Den jobbar lite i samma liga som Apex bidrag här ovan och är så smakfullt intensiv, så gudomligt grumlig och så stringent i smakerna så man blir riktigt glad. Du vet vad som väntar, det är exotiska smaker med frukten och humlen i högsätet. Snygg etikett dessutom!

Open to suggestions IPA från Spike brewery. Foto: Joel Linderoth.
Open to suggestions IPA från Spike brewery. Foto: Joel Linderoth.

Midvinter från Oceanbryggeriet, också från Göteborg, är en öl i stilen mild och för oss som gillar denna stil så är detta en fullträff – riktigt bra! Den brittiska stilen mild har fördelen av att vara smakrik OCH alkoholsvag och Midvinter bör omedelbums bli en året-runt-produkt på bryggeriet, namnet till trots. Detta är ju en riktigt bra utökning av sortimentet på bolaget, fortsätt så!

Midvinter från Oceanbryggeriet. Foto: Joel Linderoth.
Midvinter från Oceanbryggeriet. Foto: Joel Linderoth.

Jenny Nyström då? Ja, vad är med henne? Ängöl i Kalmar har gjort en fin julöl med fin julölsetikett som pryds av en Jenny Nyström-teckning och det hade ju inte räckt så långt om inte ölen är god. Men det är den! Kulturgärning och ölgärning i samma flaska – det är inte illa. Slå till om du springer på den, du kommer inte bli missnöjd.

Det var det, några av favoriterna från de senaste veckorna. Vad har du druckit på sistone som varit extra gott!

Imponerande aktivitet i den svenska ölvärlden
Winter warmer från Sibbarps husbryggeri