Dansk musiklegendar gör svensk öl

10 september, 2021
Kategori:
Save Your Soul från Brygghus 19.

Musik och öl, det hör ihop. Många är ölen som har musikaliska kopplingar och genom åren har vi sett kombinationer av Arvingarna och IPL, Ebbot och brown ale och Infinite Mass och klassisk lager. Bland många, många andra. Och nu kommer kombinationen Brygghus 19, Robert Andersson och Jesper Binzer och ger oss en IPA.

Men vadå musikalisk öl kanske du tänker? Vad har en IPA från blekingska Brygghus 19 med musik att göra? Jo, Jesper Binzer är sångare i danska DAD vars rockmelodier fick 90-talet att svänga lite mer än vanligt. Idén till ölen kommer från ölmångsysslaren Robert Andersson som till en kompis slängde fram tanken att Binzer skulle göra en öl och någon timme senare var det bestämt.

Jesper Binzer i DAD. Foto: Robert Andersson.

– Jag frågade Jesper Lindgren som gjort ett musikprojekt tillsammans med Binzer om vi skulle göra en öl tillsammans med honom. En timme senare svarade Binzer att han ville vara med. Jag har lyssnat på DAD sedan tidigt tonår så det känns både fantastiskt roligt och overkligt att få skapa en öl tillsammans med en av sina stora idoler, säger Robert Andersson.

Robert Andersson som såg till att ölen såg dagens ljus.

Save Your Soul IPA heter ölen som bryggs på Karlshamns-bryggeriet Brygghus 19 och den lanseras på Systembolaget den 1 november och dessförinnan kommer den kunna smakas på Växjö Ölfestival den 2 oktober.

Nu har Hernö gins nya bar öppnat
Fortsatt stark utveckling för svenska drycker