Nu har Hernö gins nya bar öppnat

13 september, 2021
Kategori:

Fingin i finmiljö. Så man kan karakterisera Hernö Gins nytillskott som numera stoltserar i korsningen Götgatan/Hornsgatan på Södermalm i Stockholm. Det är en rejäl satsning som Hernö gör, baren är på 200 kvadratmeter, och satsningen görs för att fira 10-års-jubileet av ginproducentens existens.

Hernö gin startades så sent som 2011 och var då det första gin-distilleriet i Sverige och har under årens lopp fått mängder av utmärkelser och priser. Bränneriet gör idag en mängd olika varianter av gin och på Systembolaget så finns både vanliga och smaksatta gin.

Sedan tidigare kan man besöka bränneriet i Dala utanför Härnösand men nu kan man även smaka ginen i den egna flaggskeppsbaren som strategiskt ligger mittemellan ölstorheter som Akkurat, Zum Franziskaner, Stigbergets Fot och Omnipollos Hatt. Läget får sägas perfekt och kommer att både vara ett vattenhåll för Stockholms nöjessugna och ett skyltfönster för att visa upp en näring som växer mer och mer år för år.

– Vi vill att Hernö Gin Bar ska ha en hög mysfaktor där våra gäster känner sig som hemma. Nu är vi äntligen där. Färger, textilier, inredning och ja, allt, känns så rätt. Olika typer av miljöer skapar en helhet som andas Hernö Gin, skandinavisk design och har känslan av det lilla extra. En skön, ombonad lounge-feeling med hög trivselfaktor, summerar Elin Sahlman, försäljningsansvarig och projektledare för etableringen av Hernö Gin Bar i Stockholm.

Bilden visar Linus Morgan på Hernö gin bar. Foto: Hernö gin

 

 

Självutcheckning på Systembolaget
Dansk musiklegendar gör svensk öl