Självutcheckning på Systembolaget

14 september, 2021
Kategori:

För oss som minns bolagsbutiker där man beställde flaskor och burkar över en bemannad disk och från en generellt sett stram expedit så är fortfarande ta-själv-butikerna lite av ett paradis. Att kunna titta på flaskor och burkar, att läsa på etiketterna och jämföra smak-beskrivningar är fortfarande sällsamt spännande jämfört med att beställa flaskor via ett anonymt varunummer som man gjorde förr. Och nu kommer även självutcheckningen även till Systembolaget.

Du har säkert stött på det i den vanliga matbutiken och slagits av hur enkelt det är att handla med självutcheckning och nu vill även Systembolaget testa på detta enkla sätt att scanna och betala varorna i egen hög person.

– I direkt anslutning till den ordinarie kassan kommer kunder kunna välja kassan med självutcheckning där vi har medarbetare på plats för att säkerställa att Systembolagets försäljningsregler efterföljs. Eftersom alkohol inte är som andra varor kommer vi att genomföra självutcheckningen på vårt sätt.  För oss är det viktigt att kunderna alltid ska kunna lita på att vi säljer med ansvar – med omtanke om alla, säger Willy Pettersson, butikschef Systembolaget Kungsgatan Örebro i ett pressmeddelande.

Försöket kommer genomföras i två butiker, en i Stockholm och en i Örebro, och fortlöpa till och med i maj 2022 innan man bestämmer om det ska bli framtidens melodi.

Folköls-kamp över - nu får bryggeriet sälja folköl
Nu har Hernö gins nya bar öppnat