Folköls-kamp över – nu får bryggeriet sälja folköl

14 september, 2021
Kategori:

När Wermlands brygghus ville sälja sina folköl i Karlskoga kommun tog det stopp – enligt kommunen fick man bara sälja folköl vid bryggeriet och inte på REKO-ringar och skördemarknader. Men nu har kommunens beslut rivits upp efter att Kammarrätten sagt sitt – klart man kan sälja folköl även utanför bryggeriet.

Folköl har ökat i popularitet de senaste åren och fler och fler bryggerier brygger folköl och säljer på bryggeri, i butik och på olika REKO-ringar och skördemarknader. Men när Kristinehamns-baserade Wermlands brygghus ville sälja sin öl i grannkommunen Karlskoga så blev det stopp. Inte tillåtet så kommunen.

Men efter att beslutet överklagats först i förvaltningsrätten och sedan i Kammarrätten så är striden nu över, folkölen får säljas även i Karlskoga.

– Det känns jättebra. Jag var övertygad från början att vi tolkar lagstiftningen rätt. Nu känns det kul att andra bryggerier också kan ta del av det. Det har varit en räddningsplanka för många under pandemin, säger Hans Skan på Wermlands Brygghus till ölsajten Beernews.

 

 

 

Undersökning visar storbryggeriernas makt
Självutcheckning på Systembolaget