Golden Ale från Oppigårds bryggeri

23 juli, 2018
Kategori:
Golden Ale från Oppigårds bryggeri. Foto: Joel Linderoth.

Glöm aldrig klassikerna! Jag har sagt det förut och jag säger det igen – glöm aldrig de som gått före i de svenska ölbryggarkretsarna. Glöm aldrig Nils Oscar, glöm aldrig Nynäshamns ångbryggeri och glöm aldrig Oppigårds – tre bryggerier som varit med och förändrat den svenska ölmarknaden och som fortfarande skapar magiska öl – dag efter dag. Som den här – Golden Ale från Oppigårds bryggeri. 

Egentligen är det enkelt att brygga öl, det vet alla som bryggt hemma. Men samtidigt är det så oändligt svårt att brygga bra, välsmakande öl – det vet också alla som bryggt öl hemma. Dessuto m är det ännu svårare att brygga bra, välsmakande öl gång efter gång och att sedan se till att den smakar minst lika bra när den transporterats, förvarats, hällts upp och smakats av.

Allt det där har föregångarna inom modern svensk ölnäring klarat av och fortsätter att klara av vilket till viss del är en bedrift – det är inte det lättaste att vecka efter vecka leverera kvalitet och god smak i en liten flaska. Om du smakat en del av de nya svenska bryggeriernas öl så vet du hur svårt det kan vara.

Golden ale från dala-bryggeriet Oppigårds är en riktigt bra öl. Inte så att den daskar till med smakstyrka som övergår allt förstånd utan snarare handlar det om en nyanserad, smakrik, kvalitativ och läskande öl som passar perfekt till grillningen, till samtal och till fördrink. Det är en ganska bra mix för en öl.

Om du inte smakat på ett tag så slå till nästa gång du handlar öl, om inte annat för att hylla ett av bryggerierna som lett till att vi har den fantastiska ölkultur vi har idag.

Släpp grillen - det är på riktigt!
Lata dagars IPA från Ängöl