Gothenburg Brewers Guild – samarbete ska ge succé

23 december, 2019
Kategori:

Göteborgs bryggerier ska samarbeta mer – för allas bästa. Det är ambitionen med nystarten för Göteborgs bryggargille – som dessutom byter namn till Gothenburg Brewers Guild.

Gothenburg Brewers Guild är så klart engelska och betyder just Göteborgs bryggargille och ambitionen med namnbytet är tydligt:

– Vi har så mycket internationella kontakter att vi väljer att göra så, säger Cicci Liljedahl från Rådanäs, en av de nya i styrelsen, till ölsajten Beernews.

Tanken är att den nya varianten av bryggargillet ska hitta samarbetsformer på alla möjliga sätt och att man dessutom får möjlighet att bli tydligare i frågor som gäller bryggeriernas framtid. Göteborgs bryggerier har ju under hösten hamnat i en smått absurd diskussion kring smakprover på bryggeriernas smakbarer och en sådan fråga kommer det nya gillet bevaka för allas bästa.

Sedan tidigare finns ett initiativ som kallar sig Gothenburg Phenomenon och som har som ambition att marknadsföra öl från Göteborg, den nya ambitionen med Gothenburg Brewers Guild ser till att Göteborgs öl-värld tar ytterligare ett steg framåt.

– Det är viktigt att vara enade även om vi inte alltid tycker exakt likadant i alla frågor. Det är vår chans, det blir många röster som hörs, säger Anders Merenius från Ahlafors Bryggerier till Beernews.

Utah DIPA från Oppigårds bryggeri
Ölfestivaler i Sverige - kolla in listan