Great Swedish Beer Festival är årets ölutvecklare

16 april, 2021
Kategori:

En festival som hyllar det svenska ölet är årets ölutvecklare. Det stod klart när juryn för det 10-åriga priset hade sagt sitt och i kamp med ölkrogen Haket och dito Zum Franziskaner så tog den malmöitiska festivalen hem priset.

– Det här känns fantastiskt. Vi har varit sugna på priset sedan förra året, då vi fick reda på att det fanns när vi blev nominerade. Det är en bra stämpel på att man har gjort något bra för branschen. Och vårt främsta syfte med festivalen är att vara med och utveckla inte bara de bryggerier som vi jobbar med till vardags, utan alla våra kollegor i branschen, säger Erik Frithiof som är en av de två som driver festivalen till Livsmedel i Fokus.

Bakom priset står Carlsberg Sverige och tanken är att pristagarna ska hyllas vid Nöjesguidens ölmässa senare i år.

– Det har varit ett tufft år, inte minst för besöksnäringen, men den svenska ölscenen bubblar fortfarande av initiativkraft och uppfinningsrikedom, det är Great Swedish Beer Festival ett lysande exempel på. Vi i juryn lyfter på hatten för den nya svenska ölfestivalen som redan känns som en tradition, säger Henric Byström som är kommunikationschef på Carlsberg.

Boken om öl och andra goda grejer - Stigbergets släpper bok
Årets ölutvecklare: De kan vinna i år