Julöl från Hönöbryggeriet

4 december, 2020
Kategori:

Hönöbryggeriet jobbar mycket med bilder av sina öl. Följer man dem på Facebook så får man fina bilder i flödet med jämna mellanrum och de har på ett enkelt sätt layoutat sina öl så man vet direkt att det är en öl från dem, trots att de inte tar i så det sjunger om det i layouten. Begåvat så klart.

Hönö innebär västkusten och Hönö i sig är en ö som ligger rakt utanför Göteborg med Skagerrak som böljande hav omkring sig och lämpligt nog har bryggeriet en öl som heter Skagerrak Ipa, allt annat hade ju varit dumt. De öl som jag provat från bryggeriet har varit kvalitativa och detsamma gäller denna julöl som rör sig i klassiska julölssmaker; här finns en lätt sirapssötma, en tydlig fikonton och en bra avslutande beska som samlar ihop intrycken i smakerna. Inte dum alls faktiskt.

Sedan starten 2015 så har omsättningen i Hönöbryggeriet gått stadigt uppåt och förra året omsatte man 1,5 miljoner kronor och gjorde en liten förlust. Konkurrensen är så klart stenhård i Göteborg och trakterna däromkring men med tanke på kvaliteten i ölet och med tanke på den lokala positioneringen så skulle man nog kunna mejsla fram en topp-position i nischen skärgårdsöl på Västkusten.

Det är inte bara Hönöbryggeriets bilder som är fina, ölen är det också.

Läs också: Visste du det här om julölen? 

Är verkligen allt krogens fel?
Mysingen Midvinterbrygd från Nynäshamns Ångbryggeri