Kampanj ska stötta Sveriges restauranger

4 februari, 2021
Kategori:

De svenska restaurangerna är hotade. Färre gäster på restaurangerna på grund av pandemin och förbud mot alkoholservering efter klockan 20 har gjort att krogbranschen är satt under hård press. Flera konkurser har redan timat och för att förhindra att fler konkurser inträffar startas nu en kampanj för att hjälpa branschen.

Kampanjen kallas ”Stötta din lokala restaurang” och är startad av grossisten Martin & Servera som vill se till att krogarna överlever trots hårda villkor.

– I kampanjen uppmanas alla personer i hela Sverige att köpa frukost, lunch och middag från sin lokala restaurang under parollen #stöttadinlokalarestaurang. Vi behöver hjälpa Sveriges krögare nu – och bästa sättet är att snabbt se till att deras försäljning ökar, säger Kristina Ossmark, kommunikationschef på Martin & Servera till Besöksliv.

Kampanjen kommer att synas brett över hela Sverige och uppmaningen är att vi ska stötta våra lokala krogar genom att besöka dem och beställa hem mat under tiden som restriktionerna gäller.

Kampanjen innefattar även webbinarier och förutom Martin & Servera så stöttar Arla, Carlsberg, Dalsjöfors, Feldts, Guldfågeln, Sallacarte och Zoegas kampanjen.

#stöttadinlokalarestaurang är hashtaggen som kommer att användas och du hittar mer om kampanjen här.

Sveriges bästa ölbarer - här är de
Hur många krogar kommer gå under?